Ontspoorde leiders, maar ook mensenvrienden, stinken het kantoor uit

Leiders en managers moeten tegenspraak opnemen in hun werkprocessen. Anders ligt ontsporingsgevaar op de loer en moet je de nieuwe Joep Schrijvers, die van het rattenboek, lezen om van ze af te komen.

Je zou kunnen zeggen dat Joep Schrijvers terug is. Niet dat hij op zijn handen heeft gezeten sinds de bestseller ‘Hoe word ik een rat’ is verschenen, maar we hebben een tijdje moeten wachten op zijn kijk op de managementwereld. In zijn nieuwe boek ‘Hoe raak je ze kwijt’ richt hij zijn pijlen op leiders en managers die hun macht in de hoogste versnelling misbruiken. Het is wederom geschreven in de enigszins cynische toon die we nog van hem kennen.

Betaal een kleine bijdrage en lees verder…

We lopen massaal vast, maar we worden happy!

, , , 0

Veranderingen brengen spanningen met zich mee. Daar weet toekomstpsycholoog Tom Kniesmeijer alles van. ‘Hoe dat precies in een brein werkt, weet niemand. Het is bij iedereen anders.

Het maakt zijn vak boeiend. Maar de afgelopen jaren waren zwaar. ‘Sinds 2001 kennen we een moeilijke tijdgeest. Dat zijn de naweeën van Pim Fortuyn en zijn ‘puinhopen van paars’. Ons land had geen behoefte aan veranderingen en allerlei zaken werden ingeperkt.’ Neotraditionalisme vierde hoogtij en de agenda werd veelal bepaald door actuele, maatschappelijke ontwikkelingen.

Betaal een kleine bijdrage en lees verder…

Leve zelfmanagement. ‘Een bos heeft toch ook geen hoofdboom?’

Vraag jij je weleens af hoe veilig je bent in je werkomgeving? Kun je bijvoorbeeld je eigen beslissingen nemen? Bij twee keer nee wordt het misschien tijd om het nieuwe managementboek ‘Reinventhing Organizations’ van de Belgische schrijver Frederic Laloux te lezen. Hij beschrijft hoe je van een angstcultuur naar zelfmanagement en vertrouwen gaat.

Een hippe sushibar in een bedrijf is nog geen verandering

Voor iemand die’s ochtends uit het Brussel is vertrokken, oogt Frederic Laloux ontspannen. De Belgische hoofdstad is al een paar dagen in de ban van terreurdreiging; maar van angst is bij de schrijver van de nieuwe management klassieker ‘Reinventing Organizations’ niets te merken. Hij leeft gewoon zijn eigen boek, waarin hij beschrijft hoe je van de huidige (angst)cultuur binnen veel organisaties naar meer vertrouwen en zingeving kunt komen door meer zelfmanagement en zelf de regie in handen nemen.

Betaal een kleine bijdrage en lees verder…