Havingness kun je niet bij de buren laten bezorgen. Je moet thuis zijn bij jezelf

Het is goed uitrusten aan de Bretonse kust. Nergens smaken zeevruchten lekkerder dan in Dinard. Waarom dit zo is weet ik niet. Ieder mens heeft waarschijnlijk zijn eigen favoriete stukje kust. Ik kom er vaak als ik mijn hoofd leeg wil maken en geloof me dat is veel vaker dan ik vakantiedagen heb. Bretagne is de stilteplek in mijn hoofd.

Toen ik nog niet zo ervaren was in mediteren, renden er vaak olifanten over mijn stukje strand. Echt waar. Olifanten aan de Atlantische kust, zijn voor mij net zo normaal als paarse koeien op een Alpenweide voor sommige kinderen. De eerste keer had ik de dieren niet eens in de gaten. Ik lag helemaal ingesmeerd in mijn strandstoel te dagdromen en ineens lag ik in het losse zand. Geen idee wat er gebeurd was. Het was nog een heel gedoe de zonnecrème  – altijd goed insmeren – van me af te wassen.

Betaal een kleine bijdrage en lees verder…

Bijna niemand heeft een scenario voor succes in de kast liggen

, , , 0

Succes is maakbaar. Dat staat voor auteur en gedachtencoach Michael Pilarczyk als een paal boven water. Het helpt enorm als je daarbij een paar keer flink op je bek bent gegaan.

Zijn stem klinkt nog altijd als een klok. Michael – met die moeilijke achternaam -, mannetje van de radio. Generatiegenoot van onder anderen Adam Curry, Wessel van Diepen en Unico Glorie. Lefgozers die het beroep van DJ veranderden en in zaken gingen. Het liefst volgens de American way. Met zijn eerste boek Dansen in de Hemel is Michael Pilarczyk na veel omzwervingen een nieuwe weg ingeslagen als schrijver. Hij heeft de smaak te pakken, want aan een tweede boek wordt gewerkt. Hoewel Dansen in de Hemel fictie is, staat hij zelf grotendeels model voor de in Polen geboren hoofdpersoon Mishka Kamadev. Maar waar bewaart hij zijn scenario?

Betaal een kleine bijdrage en lees verder…

‘Stop met leven als een economisch beest’

, , , 0

Als de lat hoog ligt, kun je er ook onderdoor lopen. Waarom zou je altijd stretchen en meer willen? Als het goed gaat met je familie en vrienden ben jij gelukkig. Als we allemaal happy zijn, stijgt ons bruto nationaal geluk. ‘Stop met leven als een economisch beest’.

Wat we nu doen in de wereld is stelen van de toekomstige generatie

‘A very happy day’, zo begroet oud-premier Jigme Thinley van Bhutan zijn gehoor. Het is ook meteen de laatste vrolijke noot uit de mond van de man die de staat van zijn land afmeet aan het bruto nationaal geluk. Hij is op expeditie happiness en dat is een reis met een bestemming. Hij nodigt ons uit om in zijn gedachtengoed te stappen. ‘Wij zijn mogelijk de laatste generatie die daadwerkelijk nog wat kan veranderen op onze planeet. Als wij niks doen, dan dreigen er enorme crises en tekorten aan voedsel en water. Stop met leven als een economisch beest en wordt weer menselijk.’

Betaal een kleine bijdrage en lees verder…