Blog

Hoe een vileine opmerking van Dennis de introductie van Danny’s wervingscampagne in een Passion Killer veranderde

Sinds kort is Danny interim Director Human Resources,  Employability & Hiring en dat mag – nee moet – iedereen weten. Hij is een man van het allerhoogste woord en verantwoordelijk voor de Sourcing en Staffing van High Level People with Entrepreneurial Skills in zijn Company.

Vandaag is zijn eerste moment of fame; de uitrol van de nieuwe wervingscampagne. Eindelijk. Online had hij niet zien zitten. Hij wilde een echt podium. Zijn ideeën waren vormgegeven door Agency Flirts & Moments, waar hij al jaren mee werkt. Ze hadden het samen snel gezien. Het moest High Class worden. Innovation counts.

Die anderhalve meter zaal was wel een dingetje. Gelukkig viel het zijn kant op. ‘Moet niet iedereen van ons erbij zijn’, had recruiter Dennis gevraagd. Liever niet, dacht hij, maar dat kon hij natuurlijk niet zeggen. ‘Firts things First, Dennis. Eerst het Management Team.’

Kim van F&M trapte af. ‘Everyone should know that the future is made here’. Danny hield de CFO in de gaten. Het Klaverbladmannetje van het gezelschap dat ongetwijfeld wilde vragen wat het kost, maar te laat in de gaten kreeg dat Kim al bij de Return of Investment was. 

Nu kwam hij. Met een minzaam knikje naar Kim nam hij het woord. (Wat kon ze toch geweldig pitchen. Als het echte werk gedaan moest worden, zagen ze haar niet meer terug, maar dat wist het MT nu nog niet.) Als ware het een TEDtalk rolde de woorden uit Danny’s mond. Deze nieuwe propositie belooft niet alleen een gestage instroom van nieuwe mensen, maar zal ook de uitstroom reduceren tot praktisch nul: Permanent, structural growth in people and money.

‘Zijn er nog vragen’, nam Kim van F&M het weer over. Flaberguested schudden de mannen van nee. Zelfs Chief Klaverblad, die nog schamper had gelachen toen de zorginstelling werd omgedoopt in een facilitator for human capital, had wel iets gezien in het Center of New Meaning, voorheen bekend als de afdeling thearpie.

Danny imiteerde een official met een startpistool. Let the Games begin.

De tweede meeting in het anderhalve meter zaaltje was een Passion Killer pur sang geworden. ‘Past onze organisatie wel bij deze campagne had Dennis heel vilein aan Kim van F&M gevraagd’. De graftak.

Lees terug: Lekker dan! Zonder het te weten wijst Dennis kandidaten met een druk op de knop allemaal af