Artikelen

De economie draait om meer benefits dan geld en groei alleen

We leven in een economie de vooral zaken van waarde vindt die geteld kunnen worden. Ik vind dat meedoen aan de economie ook andere benefits moet opleveren, zoals bijvoorbeeld zingeving, waardering, inspiratie en geluk. Door minder te focussen op groei, geld en kosten, kun je nieuwe manieren ontdekken om samen te werken en betere prestaties te leveren.

Het was midden in de financiële crisis dat dit tot me door drong. Ik verloor het vertrouwen in leiders en ging heel naar tegen de televisie praten als daar weer eens een econoom kwam uitleggen het in elkaar zat. Ik moest iets met dat gevoel en ik gaf mezelf de opdracht om de nieuwe economie die ik zag ontstaan te verkennen. Ik zocht bekende en onbekende mensen op die andere geluiden lieten horen en gaf ze een stem op mijn kanaal bij Reporters Online. 

Toen ik naar mijn gevoel een goed beeld had over hoe de economie in elkaar zit, hoe carrières verlopen en wat voor invloed je daar zelf op hebt, heb ik er een boek over geschreven met de titel #Chefjezelf of hoe je in deze snel veranderende tijden op jezelf kunt vertrouwen. 

Beluister hier een podcast over het boek